Országosan elérhető a KKV Technológia Hitelprogram, amely segítségével megújíthatja vállalkozása eszközparkját!
✨ Hatalmas megtiszteltetés az ASSUR Kft.-nek, hogy a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége LX. Közgyűlésen arany fokozatú Társult tagként díjaztak minket. Büszkék vagyunk, hogy immár 2004 óta részesei lehetünk a Szövetségnek, és hálásak vagyunk az együttműködésért.
Rekord számú részvevővel, tartalmas szakmai előadásokkal, tisztújítással, díjátadásokkal folytatódott csütörtökön a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége jubileumi, 60. közgyűlése az Aquaworld Resort Budapestben.
Januártól beadható a "mikro- és kisvállalkozások támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban, illetve a Szabad Vállalkozási Zónákban" pályázat, azaz a GINOP Plusz-1.2.4-24.
Már pályázható a vidéki mikro-, kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások számára a TFF-4.1.1-C-2024 támogatási program V. üteme, amely kifejezetten büfék fejlesztésére fókuszál.
A felhívás célja a mikro- és kisvállalkozások, különösen az innovációt eddig nem végző vállalatok tevékenységének ösztönzése piacorientált innovációs projektjeik támogatásával, valamint az S3-ban szereplő kihívásokra reagálva a vállalatok versenyképesebbé tétele az innováció különböző fajtáinak erősítésével (ideértve a nyílt innovációt), KFI kapacitásaik és technológiai színvonaluk javításával, technológiatranszfer valamint innovációs szolgáltatások biztosításával.
Új teleajtós és üvegajtós, 525 literes hűtő- és mélyhűtőkészülékek a @diamond_europetól
MOST KEDVEZŐ, BEVEZETŐ ÁRON
Erasmus+ MARCO POLO GEIE és Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége programsorozat ötödik egyben utolsó szakmai napja és állomása:
Indulás az IAL iskolába, Avianoba. A Monte Cavallo lejtőin található központ 1983 óta képez és képesít fiatalokat a vendéglátással kapcsolatos szakmákban.
Látogatáson vettek részt a cukrász, konyhai és éttermi gyakorlótermekbe, ahol a diákok gyakorolnak.
Erasmus+ MARCO POLO GEIE és Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége szakmai programsorozat harmadik napja és állomásai:
A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége és Marco Polo Geie Erasmus+ szakmai programsorozat második napja és állomásai:
A reggeli után Strassoldo felé indultak, ahol találkoztak a Strassoldo Családdal, a STRASSOLDO DI SOPRA ÉS DI SOTTO KASTÉLYOK tulajdonosaival és felfedezték a család magyarországi kapcsolatát is.
A STRASSOLDO DI SOPRA kastélya, akárcsak a szomszédos di Sotto kastély, egy középkori falu szívében található, amelyet Olaszország legszebb középkori városa (Borgo) között tartanak számon. Ez egy úgynevezett "vízivár", és egyike azon nagyon kevés várnak Európában, amely még mindig ugyanannak a családnak a tulajdonában van, amely több mint ezer évvel ezelőtt építtette: a Strassoldo grófokéban.
A belső terek még mindig tele vannak antik bútorokkal és az ősök portréival, és a hangulat olyan, mintha a történelem soha nem állt volna meg.
Cégünk képviseletben Orsolya Sallai ezen a csodálatos helyen a Lignano-i Riviéra fenyőerdőjében tölti a hetet a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége és a MARCO POLO GEIE Erasmus+ program szervezésében.
Az egyhetes szakmai programsorozat hétfői állomásai:
2024.04.14-15-én tartották a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves Közgyűlését.
Díszítse a Te boltot, éttermed, söröződ egy különleges, a magyar labdarúgó válogatott Európa bajnoki szereplésére kitalált speciális hűtő.
Ezzel az egyedi és limitált darabszámú @liebherrapplianceshu MRFvc 4011 K38-as verzióval készülünk az EB-re, hogy még inkább megünnepeljük a magyar futballcsapat európai szereplését
Ez a matricás változat csak korlátozott ideig lesz elérhető, április 1-jétől július 14-ig, vagy a készlet erejéig, szóval ne hagyd ki, szerezd meg minél előbb!
Részletek: MRFvc 4011-K38
Ma a Liebherr képviseletében Kisgyörgy Gábor tartott nekünk oktatást a Liebherr professzionális gasztró és laboratóriumi készülékeiről.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a Hilton Budapestben tartott elegáns fogadás keretében belül március 8-án kihirdette az Év Szállodája 2023 pályázat és az Év Fiatal Szállodása 2023 pályázat nyerteseit.
A Szövetség 2013-ban azzal a céllal hívta életre a pályázatot, hogy a szektor kiemelkedő szállodáit példaképként állítsa az iparág elé és a vendégek figyelmét is felhívja a magas minőségű szolgáltatásokat kínáló hotelekre.
Az Év Szállodája 2023 cím kategória nyertesei:
• 5* kategóriában: Hilton Budapest
• Fővároson kívüli 4*„full service” kategóriában: Thermal Hotel Visegrád
• Budapest 4* „limited service” kategóriában: Hotel Vision Budapest
• Fővároson kívüli 3* kategóriában: Elixír Medical Wellness Hotel, Mórahalom
• Budapest 3* „limited service” kategóriában: Bo18 Hotel
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége nyilvánosságra hozta az Év Fiatal Szállodása 2023 pályázaton induló 12 ifjú szakember nevét. A Szövetség elindtott egy közönségszavazást a jelöltek között, de a pályázat nyertesét egy szakmai zsűri választja majd ki.
A legjobb eredmények biztos kezekben. A hűtés és mélyhűtés tökéletes kombinációja, minden alkalmazási területre.
Fedezze fel üvegajtós és LED-világítású hűtő-mélyhűtőinket, valamint új BlackSteel modelljeinket. Tökéletes letisztultság és dizájn, különösen gazdaságos.
A Turizmus Kft. szervezésében 31. alkalommal megtartott Turizmus Évadnyitó Gála rekord számú, 1300 vendég és közel 40 kiállító részvételével február 1-jén újra összehozta a hazai turisztikai szakmát a Budapest Kongresszusi Központba. A gálán Szabó Tamás és Takács Ferenc képviselte cégünket.
Díszítse az Ön konyháját az eddigi legmutatósabb mélyhűtőnk, mely most kedvezményes, bevezető áron lehet az Öné.
Kedves Partnerünk!
Ezúton tájékoztatjuk, hogy LIEBHERR termékeink árai 2024.02.01-től változnak!
A Diamond Europe mosogatógépei és vízlágyítói tökéletesen passzolnak az Assist-Trend Kft. gépi mosogatószereivel.
Múlt héten meglátogattuk partnerünket, a Diamond Europe brüsszeli központjában. Ez az üzleti út lehetőséget adott számunkra, hogy ismét személyesen találkozzunk a vállalat vezetőségével, és részletesen beszéljünk a közös jövőnkről, elképzelésekről, valamint a termékújdonságokról.
Az üzleti kapcsolatunk különleges és kiemelkedő, hiszen már 15 éve dolgozunk együtt a Diamond Europe Csapatával, megingások és megszakítások nélkül.
Összeszedtük az ASSUR Kft. nagyobb tervezéseit, kivitelezéseit egy helyre.
Tekintse meg : ASSUR Tervezési referenciák
Az új év első napjaiban egy különleges ajánlattal kedveskedünk. Most minden Diamond Europe kombi sütőnk árát -20%-kal csökkentettük, hogy még könnyebbé tegyük a kiváló minőségű termékeinkhez való hozzáférést.
Az Assur Kft. nevében küldjük Önnek karácsonyi üdvözletünket és jókívánságainkat. Kívánjuk, hogy az ünnepek varázsa és meghittsége töltse be otthonát, és az elkövetkező év a boldogság és sikerek sokaságát hozza el Önnek.
Francesco Illy, született Illy Ferenc (1892, Temesvár – 1956, Trieszt), egy magyar származású trieszti üzletember, könyvelő és feltaláló, aki az olasz presszókávé kultúra megalapítója lett. Temesváron született egy magyar asztalos és egy német nemzetiségű édesanyja gyermekeként. Illy gyermekként a helyi józsefvárosi katolikus templomban részesült keresztségben, és a Temesvári Piarista Gimnáziumban tanult.
1904-ben, mindössze 12 éves korában befejezte a szakiskolát, és két évvel később, 14 évesen besorozták az osztrák–magyar hadseregbe. Az első világháború idején több fronton is harcolt, beleértve a kraśniki és az isonzói csatát. Ezek a tapasztalatok alapjaiban formálták meg Illy személyiségét és jövőbeli karrierútját.
A háború után Trieszt választotta otthonául, ahol megnősült és családot alapított. Feleségül vette Vittoriat, egy német–ír származású olasz zongoratanárnőt, akitől két gyermekük született, Ernesto és Hedda. Triesztben Illy kakaó- és kávékereskedéssel, valamint kávépörköléssel kezdett foglalkozni, amely meghatározta későbbi pályafutását.
Átadták az idei Kőrösi Csoma Sándor-díjakat a Magyar Zene Háza koncerttermében. A turisztikai szakma legrangosabb állami kitüntetését idén tizenkét szakember vehette át.
A LIEBHERR kisorsol egy színes háztartási hűtőt azok között, akik 2023.11.24. és 2023.12.31. között fényképet posztolnak bármilyen professzionális Liebherr hűtőkészülékről. A nyertes 12 élénk színből választhatja ki, hogy milyen színű készüléket szeretne.
Szavazz Te is a „TOP10 Fiatal a Turizmusban” jelöltjeire november 29. éjfélig!
Idén az MSZÉSZ főtitkára, Zsófia Sárvári-Deák is a jelöltek között szerepel!
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2023. november 14-én és 15-én a Balatonfüred Kongresszusi Központban rendezte meg LVIII. Közgyűlését.
November 14-én közel 70 társult tag kiállító és közel 200 regisztrált szállodai szakember jelenlétével vette kezdetét a program. Az előadások során, a beruházásokat támogató hitelprogramok, a bankkártyás csalások megelőzése, a szállodaipari bérpiac és az új hulladékgazdálkodási rendszer aktualitásai kerültek fókuszba a szakértők által.
Liebherr FFFsg 6501, 650 literes mélyhűtő készülék most rémisztően jó áron 2023.10.31-2023.11.07. között, illetve a készlet erejéig.
Október 18-án a Hunguest Hotel Forrás Szeged konferenciatermében került megrendezésre a Dél-alföldi régióülés.
A program kezdetekor a szállodás kollégák megosztották az elmúlt hónapok tapasztalatait, szóba kerültek az operatív működést érintő kihívások, megoldási lehetőségek, beruházások.
Október 17-én kedden került megrendezésre Dél-Dunántúli régióülésünk Pakson, az Erzsébet Nagy Szállodában.
Mátraházán, a Lifestyle Hotel Mátra szállodában rendezték meg az MSZÉSZ északi régióülését.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Keleti régióülésének a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol adott otthont.
Pályázat a hazai élelmiszeripari vállalatok és azok konzorciumai számára.
A program célja a hazai élelmiszeripari termelői kapacitások fejlesztése, erre a célra a 2023. évben rendelkezésre álló támogatási forrás 6.000.000.000,- Ft.
Amennyiben - 2023.10.01. - 2023.10.31. – alatt bármilyen (az alábbiakban megjelölt) LIEBHERR Sütőipari készüléket rendel, választhat mellé ingyenesen egy T 1400 vagy egy T 1404 típusú háztartási hűtőszekrényt.
...elkerülhetetlen a konyhai higiénia fenntartásához és az élelmiszerbiztonság garantálásához.
A rovarcsapda hatékony elhelyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
Az MSZÉSZ nyugati régióülésére Bükfürdőn, a Greenfield Hotel Golf & Spa szállodában került sor. Takács Ferenc, Társult tagok szekcióvezetője irányította az Exkluzív és a Rendes társult tagok bemutatkozását.
A Hotel Helikon Keszthely szállodában került megrendezésre a Balatoni Régióülés.
Az MSZÉSZ őszi régióüléssorozata Budapesten vette kezdetét, melynek az Ensana Thermal Margitsziget biztosította a helyszínt. A rendezvénysorozat minden helyszínén képviselteti magát az ASSUR Kft., mint Társult tag.
...több oka is lehet a problémának.
Íme néhány lehetséges ok és javasolt megoldás:
1, bizonyos mennyiségű hűtőközeggel működő hűtőkészülékekre kötelező szivárgásvizsgálatra szerződni kell egy szerelővel;
2, csak képesített szerelőkkel szabad szerződni, aki hűtőköri beavatkozásra jogosult;
3, a hűtőközeg mennyisége határozza meg
- a szerződési kötelezettséget;
- és az évenkénti – félévenkénti kötelező szivárgásvizsgálatot;
A nagy érdeklődésre való tekintettel az MRFvc italhűtő promóciót meghosszabbítottuk.
Az akciós árak 2023.10.31-ig beérkező megrendelésekre érvényesek.
Idén se maradjon le!
2023.09.26-án Szentendrén, a Birdies EventRendezvényházban rendezzük meg a Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozót.
Mi is részt veszünk a rendezvényen, mint kiállítók.
Örömmel jelentjük, hogy a mai napon egyik viszonteladói partnerünknél tettünk látogatást, ahova két elegáns és magas minőségű termékünket is magunkkal vittünk: egy LIEBHERR borhűtőt és egy Humidort.
A "HumiBori" páros nemcsak stílusos küllemükkel hívják fel magukra a figyelmet. Míg a borhűtő a borokat tökéletes hőmérsékleten és állapotban tartja, mely garantálja a kifogástalan ízélményt, addig a Humidor dohánytermékek rajongóit fogja elvarázsolni hiszen ez a készülék biztosítja a cigaretták és szivarok ideális tárolását.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2023. május 18-án az Aquaworld Resort Budapest szállodában rendezte meg LVII. Közgyűlését. Május 17-én egy kötetlen, get-together vacsorával kezdődött a program, 190 résztvevővel.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége régióülés-sorozatának utolsó állomása a dél-alföldi régióban a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban került megrendezésre. Az ASSUR Kft., mint Társult tag állított ki a rendezvényen. A kecskeméti rendezvény alkalmával a korábbi gyakorlathoz hasonlóan a résztvevő tagszállodák képviselői beszámoltak az üzletmenetről, az ágazati problémákról és a tervezett beruházásokról.
Ön ügyeljen, mivel tölti meg a készüléket. Mi pedig minden másra.
Hűtőkészülékeink mindig előkelő helyen szerepelnek. Ez nem csak az energiahatékonyságra érvényes.
Hatékonyság bajnokaink valódi mindentudók. Csekély energiafogyasztásuk mellett pontot szereznek alacsony zajkibocsátásukkal, hogy több helyet biztosítanak az élelmiszereknek, hosszú élettartamukkal, teljesítménytartalékaikkal, optimális helykihasználtságukkal és abszolút megbízhatóságukkal a mindennapokban.
Hűtőkészülékeink csak nagyon kevés áramot fogyasztanak. Nem csoda tehát, hogy olyan sok Liebherr készülék sorolható a leggazdaságosabb energiahatékonysági osztályba.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2023. május 17-18-án az Aquaworld Resort Budapest szállodában rendezi meg tavaszi, LVII. Közgyűlését. A rendezvényen mi is képviseltetjük magunkat.
Az új termékek „úton” bemutatásának ötlete egy 1960-as évekbeli utazásra nyúlik vissza. Az átalakított kisteherautó fedélzetén a legújabb hűtőmodellek voltak, amelyeket a vásárlók és a kereskedők a helyszínen megvizsgálhattak. Több mint 60 év után 2023-ban ismét útra kelt egy Liebherr teherautó, ezúttal meghosszabbított útvonalon Ausztrián, Szlovénián, Magyarországon, Csehországon, Szlovákián és Lengyelországon keresztül.
Az MSZÉSZ tavaszi régióülés-sorozatának első állomása a Budapesti régióüléssel kezdődött, amely március 20-án került megrendezésre a nemrég felújított Millennium Kávéházban. A rendezvény alkalmával olyan aktuális témákról hallgathattak előadásokat a résztvevők, mint például a budapesti turizmus aktuális trendjei, a Budapest Airport járatnövekedései, a munkaerőhelyzet, a Városliget Zrt. új szolgáltatásai, valamint a kerekasztal beszélgetés alkalmával a 2023-as előrejelzésekről is szó esett.
Átláthatóság a hatékonyság érdekében
Mely termékek tartoznak a leginkább fenntartható termékek
közé? Melyek óvják leginkább a környezetet és a pénztárcáját?
Ahhoz, hogy választ találjon ezekre a kérdésekre, és
hogy összehasonlíthassa a termékeket, az EU megbízható
támpontokat ad Önnek. Az új európai energiacímkézési
termékadatbázison (EPREL) alapuló uniós energiacímke
2019-es bevezetése óta minden hűtő- és mélyhűtőkészüléket
egységesen felcímkéznek a gyártói adatokkal és
modellazonosítókkal, és univerzális hatékonysági osztályokba
sorolják be azokat. A Liebherr készülékek itt rendszeresen
az élen állnak. És erre jó okuk van.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) március 14-én, kedden a Hilton Budapest szálloda Báltermében rendezte meg az Év Szállodája Gálát, ahol ünnepélyes keretek között adták át az Év Fiatal Szállodása 2022 díjat és kihirdetik az Év Szállodája 2022 pályázat nyerteseit is.
A Heritage Hotels of Europe díjátadó gálájára november 19-én került sor Magyarországon. Büszkék vagyunk arra, hogy a díjazottak között három olyan kastélyszálloda is szerepel ahova cégünk, az ASSUR Kft. szállított vendéglátóipari gépeket és készülékeket.
A Heritage Hotels of Europe Díj célja, hogy elismerésben részesítse a legkiválóbb történelmi szállodákat, és azokat a kiemelkedő személyiségeket, akik új életet lehelnek a régi falak közé.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 7 régiójában, 7 helyszínen - Kecskeméten, Budapesten, Lentiben, Bükfürdőn, Balatonfüreden, Debrecenben és Tiszaújvárosban - közel 400 szállodás szakember és Társult tag vett részt az üléseken.
A régióüléseken cégünk is képviseltette magát, mint Társult tag.
Az őszi tisztújító budapesti régióülés 2022. szeptember 29-én került megrendezésre a Hilton Budapest szállodában. Az esemény alkalmával bemutatásra került a Budapest Airport helyzete, a nyáron megnyílt White Raven Skybar & Lounge a Hilton szálloda tetején, valamint a fiatal szállodások kerekasztal-beszélgetése során pedig a vezetők feladatairól, a hatékony üzletmenetről is szó esett. A rendezvényen cégünk az ASSUR Kft. is képviseltette magát.
Idén ősszel az MSZÉSZ Dél-alföldi tisztújító régióülését 2022. szeptember 22-én Kecskeméten tartotta az Aranyhomok Business-City-Wellness Hotelben, ahol a kötetlen beszélgetések, jó gyakorlatok megosztása mellett több szakmai előadást is hallgathattak meg a résztvevők.
A rendezvényen cégünk az ASSUR Kft. is képviseltette magát.
A festői Dunakanyar ölelésében, több mint 300 résztvevővel és 60 kiállítóval sikeresen, rendkívül jó hangulatban zajlott le a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége őszi közgyűlése az idén megnyílt, impozáns Grand Hotel Esztergomban.
Az MSZÉSZ őszi régióülés sorozatának harmadik állomása a budapesti Mercure Budapest Castle Hill szálloda volt 2021. október 7-én.
A rendezvényen több mint 70 fővárosi tagszálloda és több mint 40 társult tag vett részt.
Idén is megtartottuk szokásos Értékesítési Találkozónkat, amelynek célja partnereink továbbképzése, illetve a LIEBHERR professzionális hűtőkészülékek és a DIAMOND professzionális vendéglátóipari készülékek újdonságainak bemutatása volt.
A hűtőgépek működésének alapelve szinte semmit sem változott az elmúlt évtizedek során, ám a funkcionalitás igénye, a digitalizáció folyamatának felgyorsulása, a fogyasztói trendek és a fenntarthatóság kérdésével összefüggő jogszabályok változásai teljesen átalakították a vendéglátóipari hűtők piacát. A piac négy meghatározó szereplőjével folytatott beszélgetések színes, izgalmas világot tártak elénk – ennek legfontosabb elemeit osztjuk meg olvasóinkkal.
Kisgyörgy Gábor
termékmenedzser
Assur
A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége 2018. május 10-én tartotta Kastély Fórumát az alsópetényi Prónay-kastélyban. Cégünk a rendezvény Partnereként jelent meg a Fórumon.
Az egy napos rendezvényről készített rövid kisfilmet az alábbiakban tekintheti meg...
Az idei első állomást Egerben, a Park Hotelben rendezték meg. A Vendéglátás magazin szervezésében, az Unilever Food Solutions főtámogatásával indított edukációs road show-t azzal a céllal alapították, hogy a vidéki vendéglátók első kézből kapjanak friss és hiteles szakmai információkat. A rendezvényen cégünk, az ASSUR Kft. kiállítóként jelent meg.
Idén első alkalommal megtartottunk DIAMOND szerviz tréningünket, melynek célja szervizeseink szakmai továbbképzése volt. A rendezvény vendég előadója Miki Ekmekciyan, a DIAMOND szervizmenedzsere volt.
Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége 10. Születésnapi Estélyét tartották 2017.10.20-án a Szent András Kastélyban, Bölcskén.
A Hotel Management International Nick Cooperrel, a LIEBHERR Kelet Európai és CIS területekért felelős regionális menedzserével beszélgetett arról, hogy a cég termékei hogyan tudják segíteni a szállodákat a konyháik menedzselésének forradalmasításában.
2017.10.21-én adtuk át a Vincotech Hungária Kft. önkiszolgáló pultjának II. ütemét!
Képekért kattintson!
Az elmúlt években nagyon komoly technikai és technológiai fejlődés zajlott a vendéglátóipari gépek és berendezések világában. A szakmában egyre többen tartják fontosnak az energia- és vízcsökkentés, valamint a fenntarthatóság fontosságának kérdését. A forgalmazók változó sikerrel próbálják meggyőzni az étteremtulajdonosokat arról, hogy a konyhai beruházások visszafogása hosszú távon a rentábilis működést akadályozza. Trendekről, fejlesztésekről, jellemző problémákról, valamint a magyar vendéglátós szemléletmódjáról kérdeztük a beszállítói piac három jelentős képviselőjét.
Minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja indult el – 30 ezer szoba újulhat meg, ötezer új munkahely jöhet létre Magyarországon a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programnak köszönhetően.
Magyarország eddigi legnagyobb szállásfejlesztési támogatási konstrukcióját jelentették be július 3-án, Budapesten, amelynek keretén belül az összes hazai vidéki szálláshely megújulhat.
Az idei gasztronómiai road show első állomása Budapesten, a budaörsi Holiday Inn-ben volt, melyet étterem Tulajdonosok, éttermi Vezetők, Séfek, Baristák és Felszolgálók részére tartanak a Vendéglátás Magazin, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében.
A rendezvény egyik szakmai Partnere cégünk, az Assur Kft.
A Vendéglátás Akadémia ingyenes, de jelentkezéshez kötött.
2017. május 2-án a magyar gasztronómia jeles képviselőinek jelenlétében vágta át a Bocuse d’Or tankonyha nemzeti színű szalagját Hamvas Zoltán, a Magyar Bocused’Or Akadémia elnöke.
Idén is megtartottuk szokásos Értékesítési Találkozónkat, amelynek célja partnereink továbbképzése, illetve a LIEBHERR professzionális hűtőkészülékek és a DIAMOND professzionális vendéglátóipari készülékek újdonságainak bemutatása volt.
Az idén 10 éves Magyar Kastélyszállodák Szövetsége 2017. április 4-én tartotta I. félévi közgyűlését Mándokon. A helyszínt ezúttal a Kelet-Magyarországi Forgách Kastély biztosította.
Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők induló vagy már működő nem mezőgazdasági tevékenységeinek fejlesztése érdekében a gazdasági több lábon állás erősítését célozza.
A módosított felhívás szerint új szálláshely fejlesztésére is igényelhető a támogatás, a pályázók közül viszont kiszorultak a nem mezőgazdasági tevékenységű mikrovállalkozások, vagyis kizárólag mezőgazdasági termelőként lehet benyújtani a támogatási kérelmet.
A pályázatok 2017. április 18-tól várhatóan 2017. május 18-ig nyújthatóak be, ha nem fogy el a keret akár tovább is.
2017 tavaszán elindulnak az új turisztikai pályázati lehetőségek is.
A pályázati lehetőség a turisztikailag frekventált térségek integrált termék és szolgáltatás fejlesztéseit kívánja támogatni.
A társult tagok egyhangúlag újra bizalmat szavaztak Takács Ferencnek, az Assur Kft. ügyvezetőjének, így 2018. december 31-ig ő marad a szekcióvezető.
Budapesten és környékén már hat helyszínen is megtalálhatók a Jack's Burger ízletes hamburgerei, és most már Szegeden is elérhetővé váltak a termékek. A konyhai gépeket cégünk, az ASSUR Kft. biztosította.
A Jack’s Burger olyan frissen készült ételeket kínál, amelyekhez csak a legjobb minőségű friss alapanyagokat használja, amelyeket kizárólag a rendelés leadása után a vásárló szeme előtt készítik és amelyeket a magas minőség mellett még elérhető áron tud kínálni.
Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztéséről, közétkeztetés fejlesztéséről szóló pályázatok kivonatai
Elkészült a pécsi Bagolyvár Vendéglő szép új konyhája. A konyha vendéglátóipari készülékei DIAMOND és LIEBHERR készülékek!
Magyarország Kormányának felhívása a mikro-, kis és középvállalkozások1 (továbbiakban: KKV) kapacitásbővítő beruházásainak támogatására. A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a KKV-k versenyképességének javítását. A cél elérését a Kormány a KKV-k együttműködésével tervezi megvalósítani jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.
A célok elérése érdekében az alábbi célterületek mentén lehetséges a fejlesztések megvalósítása:
1. célterület: helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejleszése
2. célterület: közétkeztetés fejlesztése.
Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:
az 1. célterület esetében maximum 50 millió Ft,
a 2. célterület esetében maximum 20 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.
Felhívás a kiemelt iparágakban működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztési projektjeinek megvalósítására.
A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen Felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítése, amely során korszerű termék előállítási képességek megteremtésének és bővítésének céljából lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.
Az előminősítő dokumentumot letöltheti INNEN
A kiírás részleteiért kattintson tovább.
1. Milyen adómértékkel adózik a felszolgálási díj abban az esetben, ha az étterem a vendégnek két eltérő adómértékkel adózó szolgáltatást nyújt?
A felszolgálási díj az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Áfa tv.) 65. §-a alapján az éttermi, vendéglátási szolgáltatás adóalapjába tartozik. [Felszolgálási díj alatt a felszolgálási díj mértékének megállapításáról, valamint a felszolgálási díj alkalmazásának és felhasználásának szabályairól szóló 71/2005. (IX. 27.) GKM rendelet 1. §-ának (1) bekezdése alapján a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 30. pontja szerinti vendéglátás keretében a vendégek felszolgáló közreműködésével történő kiszolgálásáért felszámított külön díj értendő, melyet havonta kell a vendéglátásban közvetlenül – az üzletben – közreműködőknek kifizetni.] Az éttermi, vendéglátási szolgáltatást nyújtó adóalanynak a felszolgálási díj összegét az általa teljesített ügylet keretében nyújtott, eltérő adómérték alá tartozó szolgáltatások között – azok ellenértéke alapján – arányosan meg kell osztania.
2. Hogyan rögzíthető a pénztárgépben a két eltérő adómérték alá tartozó felszolgálási díj?
A jelenleg forgalomban lévő pénztárgépeknek alkalmasnak kell lenniük a felszolgálási díj, mint önálló tételsor feltüntetésére, a szükséges áfa mérték szerinti forgalmi gyűjtőbe sorolva az adott tételsort. Ezen például „szervizdíj 18%” vagy „szervizdíj 27%” elnevezésű, a megfelelő forgalmi gyűjtőbe (B00 vagy C00) sorolt tételsor beprogramozását a felhasználói leírás alapján az online pénztárgép üzemeltetője is el tudja végezni, vagy a pénztárgépet szervizelő műszerésszel elvégeztetheti. Ezt követően a gép képes lesz a bizonylaton külön sorban, a megfelelő szöveggel és általános forgalmi adó tartalommal a felszolgálási díjat elkülönülten feltüntetni.
Milyen feltételek mellett alkalmazható az étkeztetési (vendéglátó) szolgáltatások nyújtása során a 18 %-os kedvezményes adómérték 2017. január 1-jétől
[Áfa tv. 3/A. számú melléklet II. rész 4. pont, 82. § (3) bekezdés, 305. § (2) bekezdés]
Közintézményekben zajló étkeztetés áfatörvény szerinti megítélése
Az étkeztetés az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: áfatörvény) alkalmazásában – egyezően a korábbi szabályozással – változatlanul szolgáltatás nyújtásának minősül. Ebből következően, ha az étkeztetés nem az óvodai, diákotthoni és kollégiumi ellátás része, akkor arra nem alkalmazható az áfatörvény 85. § (1) bekezdés i) pontja, vagyis az étkeztetés – a tevékenység jellege szerint – nem olyan szolgáltatásnyújtás, amelyet köz- és felsőoktatás, továbbá az áfatörvény 85. § (2) bekezdésében meghatározott egyéb oktatás keretében közszolgáltató, közoktatási intézmény, felsőoktatási intézmény, egyéb felnőttképzést folytató intézmény vagy – nemzetközi szerződés alapján – belföldön működő külföldi kulturális intézet – ilyen minőségében – teljesít.
Idén első alkalommal rendezték meg a négy állomásos gasztronómiai road showt, melyet étterem Tulajdonosok, éttermi Vezetők, Séfek, Baristák és Felszolgálók részére tartottak a Vendéglátás Magazin és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében. A rendezvény egyik szakmai Partnere cégünk, az Assur Kft. volt.
A Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó (SzÉSzT) 2016. őszén negyedik éve került megrendezésre hazai vállalkozások összefogásával, szervezésével és finanszírozásában az ország négy régiójában, négy különböző időpontban. Szervező és kiállító cégként az Assur Kft. is jelen volt a rendezvénysorozaton.
A rendezvények célja, hogy a szállodai és vendéglátó-ipari szegmens legjelentősebb képviselői számára szakmai információkat, tájékoztatást adjunk minden olyan lehetőségről, mely segítheti munkájukat, fejlődésüket, hozzásegítheti őket egy magasabb szolgáltatási színvonal eléréséhez.
Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen ez a legnagyobb területen termesztett fehérszőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható! Az Olaszrizling október célja volt, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a nem mindennapi fajtára. A mesterkurzusokon kóstoltatott borok tárolásáról cégünk gondoskodott.
Idei Értékesítési találkozónkat egyik beszállító Partnerünk, a DIAMOND brüsszeli központjában tartottuk!
A turisztikai cégek, szervezetek hagyományteremtő amatőr vitorlás versenyét szeptember 17-18-án tartották a balatonfüredi Balatontourist Füred Campingben!
A rendezvényen - az italok hűtésének biztosítása mellet - az Assur Kft. csapata is hajóra szállt, ahol kategóriájában 3. helyezést ért el!
Az idei SzÉSzT első állomása a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferencia Központban volt szeptember 7-én.
NÉZZE MEG AZ ÖSSZEFOGLALÓ VIDEÓT!
Idén negyedik alkalommal tartják meg a Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozót, mely az ország négy régiójában, négy különböző időpontban kerül megrendezésre. Az idei első állomás szeptember 7-én a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferencia Központban lesz. A rendezvények célja, hogy a szállodai és vendéglátó-ipari szegmens legjelentősebb képviselői számára szakmai információkat, tájékoztatást adjunk minden olyan lehetőségről, mely segítheti munkájukat, fejlődésüket, hozzásegítheti őket egy magasabb szolgáltatási színvonal eléréséhez.
Jöjjön el, találkozzon az ASSUR munkatársaival!
Egy 2016. július 1-jén hatályba lépett jogszabály a professzionális hűtőszekrényekre is kiterjeszti a matricázási kötelezettséget.
Kisgyörgy Gábor, a Liebherr professzionális hűtőkészülékeket importáló Assur Kft. termékmenedzserének korábbi összefoglalója már több weboldalon is olvasható.
A cikk folytatásához kattintson...
Különleges "Konfliktus" konyhát működtetnek az amerikai Pittsburgh-ben. Olyan országok konyháit és ételkülönlegességeit mutatják be, akikkel Amerika jelenleg és a múltban konlfiktusban állt. A város közepén működő konyhát a hét minden napján látogathatják a vendégek, akik szeretnének megismerkedni az iráni, venezuelai, észak-koreai, kubai, palesztinai ételek ízeivel. Minden országhoz külön étlapon olvashatjuk a helyi különlegességek (italok, főételek, édességek) neveit és összetevőit.
Egy új szakma van kibontakozóban londonban, melynek elsődleges célja és feladata, hogy megmutassa a vásárlóknak hányféleképpen lehet ételt készíteni a zöldségekből úgy, hogy szinte minden részét fel lehet használni a növényeknek.
Szerencsés Györgyi és Szepesi Péter tulajdonosoknak köszönhetően a kétútközi Graefl-kastély kívülről úgy néz ki, mint száz évvel ezelőtt. Hamarosan megkezdik az épület belső felújítását is.
A 2016. június 11-én megrendezett homlokzat szentelő ünnepségén az 1920-, 1930-as évekbeli viselet volt a dress-code, valamint swing zene és kellemes hangulat várta a meghívottakat.
Tekintse meg az ünnepségről készült videót!
Több, mint 250 résztvevővel zajlott 2016. június 7-én a Groupama Arénában az Event Touch szakmai konferencia és kiállítás a MaReSz (Magyarországi Rendezvényszervezők és - szolgáltatók Szövetsége) szervezésében.
Egy 2016. július 1-jén hatályba lépő jogszabály a professzionális hűtőszekrényekre is kiterjeszti a háztartási készülékekre már régóta érvényes matricázási kötelezettséget. Kisgyörgy Gábor kollégánk összefoglalóját a rendeletről és az új klímaosztályokról- mely megjelent a Turizmus Panoráma, 2016 júniusi számában - a linkre kattintva olvashatja!
Június 11-én több, mint 60 kiállítóval várták a kedves látogatókat a Pezsgő Június kóstolón, melynek ismét a Corinthia Hotel Budapest adott otthont. A mesterkurzusokon kóstoltatott pezsgők hűtéséről cégünk gondoskodott.
Idén is megtartottuk szokásos LIEBHERR szerviztréningünket, melynek célja a szervizeseinek szakmai továbbképzése.
Sirha Budapest 2016 kiemelkedő sikerrel párosította a világszínvonalú programokat az átfogó nemzetközi kínálattal. A magas minőségű szakkiállítás több mint 20.000 szakmai látogatót és 400 kiállítót vonzott a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba.
Olvassa el az összefoglalót!
Közeledik szakmánk idei évi legnagyobb magyarországi kiállítása, a SIRHA élelmiszeripar-, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar prémium kategóriás nemzetközi szakkiállítás.
Időpont: 2016. május 9-11. HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
Cégünk, az ASSUR Kft. az „A” pavilon C49 és C57-es standon mutatja be a forgalmazott termékei színe-javát.
2016. április 23-án rendezték a Kékfrankos Április Nagykóstolót. A rendezvénysorozat második állomásának is a Corinthia Hotel Budapest adott otthont. A mesterkurzusokon kóstoltatott borok tárolásáról cégünk gondoskodott.
Az idei Kastélszálloda Fórum-ot 2016. április 14-én rendezték, melynek helyszíne a budapesti St. George Hotel***** volt. A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy különböző hasznosítási modelleken keresztül valós képet adjon a jelenlegi "kastély-helyzetről" Magyarországon. Szakemberek mondták el tapasztalataikat a magántőke bevonásáról, a nyereséges üzemeltetés titkairól, valamint a szállodaipar aktuális helyzetéről, tervezett és meghozott kormányzati intézkedésekről, és azok hatásairól.
Ezen a hétvégén került megrendezésre a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége szervezésben a „Kastélyszállodák Nyitott Hétvégéje” is, melynek célja volt, hogy széles körben megismerhessék a látogatók milyen kincseket rejtenek hazánk eme különleges szálláshelyei. A nyitott hétvége alkalmából a szövetség tagjai különleges akciókkal készültek.
A felnyitás után harminc napig megőrzi a bor minőségét az okos borosüveg, amelyet egy startup talált fel és értékesít októbertől az Amerikai Egyesült Államokban – írja az MTI. A megkezdett borok egy nap után elveszítik eredeti minőségüket, mert oxigénnel érintkeznek, az okospalackban azonban egy speciális szelep megakadályozza, hogy kitöltéskor az üvegben maradó bor érintkezzen a levegővel.
Fotó: kuvee.com
„Kastélyszállodák Nyitott Hétvégéje” 2016
… Ezeken a napokon bárki betérhet látogatóként
…és akár vendég is lehet egy éjszakára
A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége szervezésben kerül megrendezésre
2016. április 15-16-17.
között a „Kastélyszállodák Nyitott Hétvégéje”.
A közös összefogás lehetővé teszi, hogy széles körben megismerhessék a látogatók a milyen kincseket rejtenek hazánk eme különleges szálláshelyei. A nyitott hétvége alkalmából a szövetség tagjai különleges akciókkal készülnek. Mindenki vendég lehet egy éjszakára, ha május 15.-re foglalja szállását a kiválasztott kastélyban, a következő éjszakát ajándékba adják, további vendégváró kedvezményként üdvözlő itallal várják a vendégeket a házigazdák valamint különleges ház-, és történelmi bemutatóval.
Természetesen nem csak azok előtt állnak nyitva a házak kapuik, akik a történelmi falak között hajtják álomra a fejüket. Ezeken a napokon bárki betérhet látogatóként, és a házbemutatón díjtalanul részt vehet.
Tradíciót szeretnénk teremteni, amely reményeink szerint egyre szélesebb körben viszi hírét a több száz éves épületcsodáknak. Ennek a varázslatnak bárki részese lehet!
Garantált kedvezmények:
Opcionális programok a rendezvény ideje alatt a kastélyokban:
A Kastélyszálloda Fórum részletes programjáért kattintson a bővebben gombra.
2016. május 10-11-én 20 versenyző mérkőzik majd meg a 2017-es Bocuse d’Or lyoni világdöntőjének helyeiért. 20 ígéretes chef, akik arról álmodnak, hogy az európai gasztronómia legjobbjai közé kerüljenek.
Az idei első nagy borkóstoló 7 féle mesterkurzussal most szombaton a Corinthia Hotel Budapestben.
Jöjjön el Ön is, találkozzunk a rendezvényen!
Az Európai Unión belüli energiafogyasztás csökkentésének, valamint az energiatakarékos készülékek értékesítésének segítése érdekében, az Európai Bizottság 2015. május 5-én kiadta a 2015/1094. számú kiegészítő rendeletét,„…a professzionális hűtőbútorok energiafogyasztásának címkézése tekintetében…”.
A 2016. július 1-én hatályba lépő jogszabály rendelkezik a kifejezetten az élelmiszerek kereskedelmi környezetben történő tárolására szánt, ú.n. professzionális hűtőbútorok energiahatékonysági címkével történő ellátásáról. Ez a címke tájékoztat:
Az a készülék, amelyik nem teljesíti legalább a G energiaosztály követelményeit – ez a legrosszabb minősítés – nem hozható forgalomba az EU területén.
A rendelet célja a káros anyag kibocsájtás csökkentése, illetve ennek ösztönzése, kikényszerítése, egyfelől a gyártók részéről az egészséges piaci verseny által, másfelől egy tudatosabb vásárlói réteg „kinevelésén” keresztül, a fogyasztók részéről. A jogszabály megalkotói szerint ugyanis így jelentős energia- és költségmegtakarítást lehet elérni összeurópai szinten. Az érvelés helyességét könnyű belátni, hiszen a hűtőkészülékek jószerivel üzembe helyezésüktől kezdve, egészen a leselejtezésükig folyamatos üzemben dolgoznak. Éjjel-nappal, ünnep- és munkaszüneti napokon is, amikor éppen nincs is vendég az üzletben.
2016. március 5-én rendezik a Turisztikai Csúcstalálkozót Budapesten a Hungexpo 25. pavilonjában. A rendezvény támogatói között szerepel az ASSUR Kft. is.
A Csúcstalálkozó egy moderált kerekasztal beszélgetés, melynek moderátorai Gulyás József, c. főiskolai docens a KKVHÁZ Zrt. vezérigazgatója, és Náray Balázs, szerkesztő-műsorvezető MR1 Kossuth Rádió. A Csúcstalálkozó fővédnöke Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár.
A rendezvény vitáinak fő irányaiért kattintson a bővebben gombra...
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) támogatásával az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) és a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetség (KÖZSZÖV) 2015. évben immár ötödik alkalommal hirdette meg az Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt, az OKÉS –t, melyen az ország minden versenyezni vágyó közétkeztetője megméretheti magát.
A döntőt 2016. február 19-én a Hungexpo A pavilonjában tartják.
A verseny témája: tradicionális ételek a modern közétkeztetésben
Idén hazánkban rendezik a világ legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or-t.
2014-ben nyílt a WestEnd City Center-ben a Jack's Burger első gyorsétterme, melynek nagykonyhai gépeit cégünk szállította. Azóta már hat egység működik, mind a mi gépeinkkel.
Budapest, V. kerület, Hercegprímás utca 4.
Westend City Center, Aluljáró szint, Krúdy tér 43.
Budapest, Tesco Áruház, Gács u. 3.
Budaörs, Tesco Áruház, Kinizsi út 1-3.
Budaörs, Auchan Áruház, Sport utca 2-4.
Dunakeszi, Auchan Áruház, Nádas utca 6.
Az idei, XII. Újbor és Sajtfesztiválnak most is a Vajdahunyadvár adott otthont november 28-29-én. A rendezvényen kóstoltatott borok és sajtok ideális hőmérsékleten történő tárolásáról cégünk gondoskodott.
Az ASSUR Kft. a 2015-ös évben öt boros rendezvényen vett részt a Winelovers és a Borászportál rendezésében. Az idei utolsó nagy boros kóstoló a Bordó Blend volt. A mesterkurzusokon kóstoltatott borok tárolásáról cégünk gondoskodott. A rendezvényt a Corinthia Hotel Budapestben tartották. A látogatókat 600-800 főre becsülték, akiknek közel 70 borász kínálta borait.
A Magyar Szállodák és Éttremek Szövetsége XLII. Közgyűlését 2015. november 18-19-én tartják a Hunguest Hotel Pelionban, Tapolcán. Cégünk a Szövetség Társult tagjaként van jelen a rendezvényen.
Idén ősszel már 3. éve került megrendezésre hazai vállalkozások összefogásával, szervezésével és finanszírozásában az ország négy régiójában, négy különböző időpontban a SzéSzT.
A négy helyszínes rendezvényre előzetesen több, mint 500 fő regisztrált, és közel 450 fő jelent meg. A kiállítókkal együtt összesen 680 fő vett részt a szakmai találkozón.
Harmadik alkalommal rendezték meg az Olaszrizling Október nagy borkóstolót a Sofitel Budapest Hotelben. A csodálatos kilátás mellett 69 borász finom borai feledtették a helyszínre látogató borkedvelőkkel és érdeklődökkel a hűvös, esős időt. Cégünk egy bortemperálóval és egy borklíma szekrénnyel támogatta a mesterkurzusokon kínált borokat.
Képek: WINELOVERS facebook oldalán
Ha október, akkor Olaszrizling Október Borkóstoló, melynek helyszíne 2015-ben a Sofitel Budapest (1051 Budapest, Széchenyi tér 2.).
Jöjjön el Ön is!
Időpont: 2015. október 10. 14:00–22:00
Jegyvásárlás: Olaszrizling Október
A mesterkurzusokról bővebben...
Ötödik alkalommal rendezték meg a sikeres Turizmus Regattát, a turisztikai cégek, szervezetek hagyományteremtő amatőr vitorlás versenyét. A versenyen cégünk, mint támogató képviseltette magát. Idén 32 hajó indult 3 hajóosztályban, és csaknem 250 résztvevő élvezte a jó szelet és a napsütést, illetve a jó hangulatú kísérőprogramokat.
Szeptember 12-én tartották a VI. MONDIAL ASSISTANCE - Magyar Turizmus Labdarúgó Kupát ,Telkiben.
A helyszínt biztosító, egyben rendezvényt szervező GLOBALL Football Park & Sporthotel**** és a támogató partnerek (ASSUR Kft., TMSZ - Turisztikai Managerek Szövetsége, SOS Gyermekfalu, Mondial Assistance) idén is várták a szállodai és egyéb turizmusban tevékenykedő cégek, szervezetek csapatainak jelentkezését.
A Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó (SzÉSzT), idén ősszel már 3. éve kerül megrendezésre hazai vállalkozások összefogásával, szervezésével és finanszírozásában az ország négy régiójában, négy különböző időpontban. Az idei első rendezvényt - melynek rendező cégei között szerepel az ASSUR Kft. - Tapolcán tartották 2015.09.09-én a Hunguest Hotel Pelion****-ban.
A Szidónia Kastélyszálloda a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének, valamint a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének tagja.
A mikrohullám felfedezésének története egy érdekes sztorival kezdődik. A történet főszereplőjét Percy Spencernek hívták. Percy Spencer 1894. július 19-én született, az Egyesült Államokban. Mérnöknek készült. 1945-ben, miközben magnetronokkal kísérletezett, megtapasztalt egy furcsa dolgot...
Idén első alkalommal került megrendezésre a Pezsgő Szalon - Nagy Pezsgő Kóstoló, melyet a Borászportál és a Winelovers szervezett. Az eseménynek a Corinthia Hotel Budapest adott otthont. A szálloda termeiben lezajló Nagy Pezsgő Kóstoló egy egész napos pezsgőre és buborékos italokra épülő program.
2015. június 9-11. között tartottuk szokásos Gyárlátogatásunkat Lienzben, melyre tizenhárom Értékesítési Partnerünk utazott velünk. Célunk az volt, hogy megismertessük Partnereinkkel hogyan készítik a LIEBHERR professzionális készülékeket, mekkora csapat áll mögötte, milyen pontos és precíz munkát végeznek a vevők megelégedettsége érdekében.
Idén is megtartottuk az Értékesítési Találkozónkat a Rubin Wellness & Conference Hotel Budapestben.
A Találkozóra rengeteg újdonsággal, játékos csoportmunkával és baráti légkörű esti programmal készültünk Partnereinknek.
Lehet-e nyereségesen üzemeltetni ma egy kastélyszállodát Magyarországon? – ez volt a fő kérdése a Kastélyszálloda Fórum címmel május 14-én megrendezett konferenciának, amelynek előadói különböző hasznosítási modelleken keresztül adtak képet a jelenlegi hazai kastélyhelyzetről.
A Fórumon megjelent Takács Ferenc is, az ASSUR Kft. cégvezetője is, aki a Magyar Kastélszállodák Szövetségének Elnökségi tagja.
A rendezvényt egy 141 literes, pult alá helyezhető hűtőszekrénnyel támogattuk.
A termék megtekinthető: FKUv 1663
A Kastélyszálloda Fórumról készített kisfilmet ITT tekintheti meg.
Idén második alkalommal került megrendezésre a Kékfrankos MOST! Borkóstoló.
Az egész hónapon át tartó Kékfrankos Most! rendezvénysorozat központi kóstolóját szombaton tartották a Sofitel Budapest termeiben. Kékfrankosokkal, illetve a fajtán alapuló házasításokkal várta az érdeklődőket többek között az Ax Borászat (Kéthely), a Bock Pince (Villány), Bott Frigyes (Muzsla, Felvidék), a Bukolyi Családi Birtok (Eger), a Dénes Hegybirtok (Somló), Dúzsi Tamás Pincéje (Szekszárd), az Esterházy Weingut (Burgenland), a Garger Pince (Sopron), a Heimann Családi Birtok (Szekszárd), Karner Gábor kézműves borászata (Mátra), a Kobal Family Wines (Szlovénia), a Konyári Pincészet (Dél-Balaton), a Kovács Nimród Winery (Eger), a Ruppert Pince (Villány), a Takler Pince (Szekszárd), a Taschner Borház (Sopron) és a Weingut Ernst Triebaumer (Burgenland).
Az Assur Kft. 3 hűtővel támogatta a rendezvény mesterkurzusain kóstoltatott borok megfelelő tárolását. Emellett egy pultra helyezhető hűtővel, és egy szivartárolóval várta a standhoz látogató borkedvelőket.
- WKb 4212, 427 literes borklíma, 6 hőmérsékleti zónával,
- WKt 4552, 478 literes borklíma,
- WKb 1812, 151 literes borklíma,
- WKes 653, 56 literes pultra helyezhető borklíma,
- ZKes 453, 43 literes pultra helyezhető szivartároló szekrény.
A Borászportál.hu kékfrankos vaktesztjének helyszíne 2015-ben a Divin Porcello - Sonka Bár volt. A helyszínen fantasztikus spanyol, olasz és magyar szalámik, sonkák, sajtok mellett természetesen bámulatos borok is kóstolhatóak voltak.
2015. március 16-18. között tartotta a LIEBHERR éves Szerviz Menedzser Találkozóját. Az ochsenhausen-i két napos oktatáson két munkatársunk képviselte cégünket, Pál Andrea, ügyfélszolgálati vezető és Kisgyörgy Gábor, termékmenedzser.
A Corinthia Hotel Budapest adott otthont a március 28-án megrendezett Tokaj Grand 2015 - Nagy Tokaji Kóstolónak.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által kiírt "Év Szállodája 2014" pályázat ötcsillagos kategóriában győztes szállodában több mint 70 borászat, 20 gasztronómiai és egyéb kiállító vett részt, köztük cégünk is, aki 3 borhűtővel egy több zónás bortemperálóval (WTb 4212), egy 478 literes borklímával (WKt 4552) és egy 151 literes borklímával (WKb 1812) biztosította a mesterkurzusokon kínált borok megfelelő hőmérsékleten történő tárolását.
A 2014-ben átadott Hotel Vécsecity**** Hernádvécsén, Magyarország északi csücskében, a festői Hernád völgyében a Zempléntől északra, a 3-as főút mentén helyezkedik el.
A Hotel konyháját Gál Sándor, az ASSUR Kft. tulajdonos-cégvezetője tervezte. A kivitelezés folyamán a teljes konyhát az ASSUR Kft. szállította.
A sütő-főző készülékek a DIAMOND, míg a professzionális hűtőkészülékek a LIEBHERR termékkínálatából kerültek ki.
Magyarország a 13. helyet érte el a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjén, és megnyertük a plakátversenyt. Az idei bajnok Norvégia, ezüstérmes az USA, bronzérmes Svédország.
Január 23-án másodízben ünnepelte együtt a szállodás szakma az Év Szállodája díjak nyerteseit a Corinthia Budapest szállodában, csaknem 200 vendég részvételével. A díjakat három kategóriában osztották ki, körültekintő és alapos bírálatot követően.
A 2014. évi adótörvény módosításokat tartalmazó törvénycsomagnak a gazdaság kifehérítését szolgáló rendelkezései között kiemelt szerepet tölt be az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) bevezetése. A rendszer célja az áruk valós útjának nyomon követése, az árubeszerzések, értékesítések során keletkező közterhek megfizetésének biztosítása, valamint az, hogy Magyarországon ne kerülhessen forgalomba olyan áru, amely előzetesen nem volt bejelentve az adóhatósághoz.
A részletekért kattintson tovább...
Idén januárban került megrendezésre a IV. Mondial Assistance TURIZMUS Sí- és Snowboard kupa, melyre az idegenforgalmi szakma dolgozóit, a hozzátartozókat és a barátokat hívták meg.
A verseny szervezői:
- Turisztikai Managerek Szövetsége,
- Turizmus Party Klub és a
- Mondial Assistance.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2015. január 23-án rendezi meg az „Év Szállodája 2014” díjátadó gálát.
A rendezvényen részt vesz Takács Ferenc - az Assur Kft. tulajdonos-cégvezetője - is, mint az MSZÉSZ Társult Tagjainak szekcióvezetője.
Újabb szolgáltatással bővül az alsópetényi Prónay-kastély turisztikai kínálata
A különleges fejlesztéseknek a Nógrád megyei Alsópetény település biztosít helyszínt. A Budapesttől mindössze 40 km-re fekvő, sokszor a Cserhát kis Svájcaként emlegetett meseszép falu a dél-cserháti dombok lankái közt meghúzódva terül el, főutcáján található az 1750 körül épült, barokk Prónay-kastély. A teljes körűen felújított műemlék-együttes esküvők és családi, baráti események illetve konferenciák, szakmai és kulturális rendezvények helyszíneként a régmúltat idéző, békebeli hangulattal nyitotta meg kapuit a vendégek előtt 2012-ben.
Az ASSUR Kft. a 2014-es évben három boros rendezvényen vett részt a Winelovers és a Borászportál rendezésében. A mesterkurzusokon kóstoltatott borok tárolását biztosítottuk. A novemberi Bordó Blend rendezvényt a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben tartották. A rendezvény látogatóit 600-800 főre becsülték, akiknek több, mint 70 borász kínálta borait.
A Bordó Blend programsorozat a cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot borok kóstolására koncentrál. Ez a három kékszőlő-fajta Bordeaux-ból, az egyik legismertebb francia bortermelő területről származik.
Cabernet Franc: kiváló, fajtajelleges, sokrétegű bor: az érett gyümölcsösség mellett kellemesen fanyar, nagy extrakt tartalmú, bársonyos, sötét bíbor színű ideális vörösbor.
Cabernet sauvignon: népszerűsége részben a termesztés egyszerűségének – a vastag héj ellenállóvá teszi a rothadásnak, a kemény fás részek pedig jól tűrik a fagyot –, részben pedig a belőle készült bor jó struktúrájának és jól felismerhető karakterének köszönhető. A cabernet sauvignon név napjainkban már nem csak egy szőlőfajta és a belőle készült bor megnevezése, hanem valóságos „brand” vált belőle, amely magát adja el, bármilyen borvidékről is származzon.
Merlot: közkedveltségének elsődleges oka, hogy bora finom, szép sötétvörös, közepesen testes, lágy, teljes zamatú, gyümölcsös – kissé vaníliás, fekete ribizlis, szilvás tónusú – bársonyosan csersavas, száraz minőségi vörösbor, amely már rövid érlelési idő után élvezhető. A merlot jellege termőterület és éghajlat szerint igen változatos, az egyszerű, lekváros ízvilágú boroktól a különlegesen érlelt sűrű vörösborokig minden kategóriájú bort készítenek belőle.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idei őszi közgyűlését Debrecenben tartotta a Kölcsey Központban.
A háromnapos rendezvényen az ASSUR Kft., mint MSZÉSZ Társult tag és mint kiállító volt jelen.
Takács Ferenc, az Assur Kft. ügyvezető-igazgatója, mint az MSZÉSZ Társult Tagok szekcióvezetője vett részt.
Az MSZÉSZ idén első alkalommal elismerésben részesítette a 10,15 és 20 éve folyamatos tagsággal rendelkező Társult Tagokat. Az oklevelek ünnepélyes átadására 2014. november 13-án este Debrecenben, a közgyűlés gálavacsoráján került sor.
A díjazottakról és a programról részletesen lejjebb olvashat....
A III. Gunst András Portásverseny döntőjét 2014. október 28-án rendezték a Hilton Budapest Hotelben. A versenyre a fődíjat - egy 66 palack tárolására alkalmas LIEBHERR borhűtőt - az ASSUR Kft. ajánlotta fel.
Az elődöntő 53 versenyzőjéből 9-en jutottak a döntőbe.
A döntőt Dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke nyitotta meg és köszöntötte a résztvevő versenyzőket, támogatókat és érdeklődőket.
Az áprilisi Kékfrankos MOST! Nagy Kékfrankos borkóstoló után az Olaszrizling Október borkóstolón is megjelent cégünk. A Sofitel Budapest Hotel egyik gyönyörű kilátást biztosító termében több, mint 60 borász kínálta remek borait.
A mesterkurzusokon kóstoltatott borok tárolását mi biztosítottuk, hiszen nem másodlagos szempont a borok megfelelő hőmérsékleten való tálalása, főleg egy ilyen eseményen!
Ehhez 3 borhűtőt szállítottunk a helyszínre, melyek összesen 467 palack tárolására alkalmasak.
Az ECHO Tv-ben 2014. 10.19-én (vasárnap) 11 órakkor volt látható Az Üzlet című műsor, melyben interjút adott Gál Sándor, az ASSUR Kft. tulajdonos-cégvezetője.
A III. Országos Gunst András Portásverseny fődíját biztosító ASSUR Kft. idén is megtartotta szervizeseinek az ingyenes szakmai továbbképzést.
2014-ben rendezik a III. Országos Gunst András Portásversenyt, melyen cégünk támogatóként van jelen.
A megnyitót Árvai Zoltán, a Hilton Budapest Hotel igazgatója tartotta. A támogatók között említette meg az ASSUR Kft.-t, mint a fődíjat felajánló MSZÉSZ Társult tagot. Részt vett még dr. Niklai Ákos a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke, Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége főtitkára és Ungár Tamás, Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének elnöke.
55 jelentkező volt az elődöntőn, melyből 53 jelent meg. A megjelentek közül az írásos teszt (80%-ok kellett teljesíteni) után 20 versenyző jutott tovább a szóbeli megmérettetésre.
Az írásbeli vizsga - ami 60 kérdésből állt és 60 perc volt a megoldására - az általános műveltségi kérdések mellett (világörökség, borvidékek, nemzeti parkok, fesztiválok, MO-i golfklubbok nevei, színházak) a szállodán belüli témákról szólt.
A szóbeli vizsga 4 kérdésből állt (3 magyar nyelvű és egy idegen nyelvű)
2014 október 1-jén rendezték a Turisztikai Konferenciát a Boscolo Budapest Hotelben.
Hangsúlyváltozások a turizmus marketing stratégiájában,
Vendégforgalom növelés, Új légitársaságok megjelenése, Energiahatékony megoldások
A Nagy Kékfrankos Kóstolót 2014. április 30-án rendezték meg a Boscolo Budapestben, melyen cégünk is megjelent! Több mint 70 borászat és 15 egyéb kiállító vett részt a prémium boros rendezvényen.
2014. szeptember 2., kedd 9:58 Napi.hu
NEM elcsaklizni kell egymás vevőit, hanem......
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Részletesebb tájékoztatást erről az adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz. Kérlek jelezd, hogy te hogy szeretnél böngészni.