Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen ez a legnagyobb területen termesztett fehérszőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható! Az Olaszrizling október célja volt, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a nem mindennapi fajtára. A mesterkurzusokon kóstoltatott borok tárolásáról cégünk gondoskodott.
Idén október 8-án, több mint 80 borászat mutatta be olaszrizlingjeit, olaszrizling alapú házasításait és rajnai rizlingjeit a Corinthia Hotelben.
Mesterkurzusok
Előadó: Káli Ildikó (Boroktató, sommelier, borszakíró)
Borsor:
Előadó: Robert Smyth (nemzetközi borakadémikus, borszakíró)
Borsor:
Előadó: Szendei Gergő (borász, MTKI szaktanácsadó)
Szendei Gergő borász, megjárta az Újvilágot, Kaliforniában és Új-Zélandon is többször szüretelt. Előadásán a hagyományos borkészítési metódusból kiindulva technológiai ismereteket szerezhetnek a hallgatók - a mesterkurzus mégsem csak szakembereknek szól, hanem mindenkinek, akit érdekel a gyümölcsösség technológiai kialakítása és megőrzése egy-egy borban. A kóstolás során a hallgatók a primőr aromák és a képződött aromák közötti különbségre is ráérezhetnek. A borsort az előadó több európai országból és Magyarországról válogatja össze.
A bordói vörösek legnagyobb kóstolója, ahol több, mint 150-féle nagy vörösbort kóstolhatnak a vendégek. A Bordó Blend Nagy Bordói Kóstolón a cabernet sauvignon, a cabernet franc, valamint a merlot, és ezek házasításai állnak majd a középpontban.
Időpont: 2016.november 26.
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest
További információ: www.bordoinovember.hu
Képek: winelovers.hu facebook oldala