< Tekintse meg Tavaszi ajánlatainkat > részletek »

Hírek, érdekességek

VENDÉGLÁTÁS AKADÉMIA 2016

2016 december 06

Idén első alkalommal rendezték meg a négy állomásos gasztronómiai road showt, melyet étterem Tulajdonosok, éttermi Vezetők, Séfek, Baristák és Felszolgálók részére tartottak a Vendéglátás Magazin és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében. A rendezvény egyik szakmai Partnere cégünk, az Assur Kft. volt. 

138.jpg

 

Az alábbi programokkal fogadták az érdeklődőket:

10.00-12.00 Plenáris előadások

  • Köszöntők
  • Csíki Sándor szakmai tanácsadó, foodandwine blog tulajdonosának előadása az adott régiónak megfelelő magyar konyha hagyományairól és megújulási lehetőségeiről, a modern technológiák bemutatásával
  • Munkaerő piaci problémák és a szakoktatásban történő változások / Böröcz Lajos, főtitkár, VIMOSZ (Lajosmizsén és Veszprémben), Bándoli Attila, vendéglátásért felelős alelnök, VIMOSZ (Baktalórántházán és Hévízen)
  • A helyi NAV/VPOP képviselőjének előadása a leggyakoribb helyi hibákról, a szabályoknak megfelelő üzletvezetésről / Soltész József (Baktalórántháza), Gombár Gábor, megyei parancsnok ( Lajosmizse), Hévízen és Veszprémben még felkérés alatt

12.00-13.00 Ebéd - Várszegi Zsoltnak, az Unilever Food Solutions vezető séfjének és a helyszín séfjének közös bemutatásával

13.00-15.00 Workshopok

Interaktív előadások, bemutatók, kötetlen beszélgetések

    • 1. WORKSHOP – ÉTTERMI VEZETŐK, TULAJDONOSOK részére
      • témák: az üzemeltetést segítő új technikai eszközök, költséghatékonyság, pályázatírás, éttermi szoftverek
      • moderátor: Szikora Katalin, a Vendéglátás Magazin lapigazgatója
        • Költséghatékonyság a vendéglátásban / Hatvani Orsolya, marketing, Unilever Food Solutions
        • Mobil a pincér? Mobilalkalmazások a vendéglátás szolgálatában / Szomor Miklós, értékesítési és marketing manager,Flexys
        • Hogyan takarítsunk meg pénzt a konyhában / Gál Sándor, Assur Kft.
        • A legújabb kor üzemeltetési kihívásairól és speciális hatékonyságnövelő eljárásokról. Korszerű megoldások a pályázatoktól a virtuális piacig / Kiss Krisztián, AQUA-Gasztro Stúdió tulajdonosa
    • 2. WORKSHOP – SÉFEK részére
      • témák: új alapanyagok, technológiák, allergének, tradicionális ételek modern köntösben
      • moderátor: Horváth Ágnes, a Vendéglátás Magazin főszerkesztője
        • Tradicionális ételek modern köntösben – új technológiák / Várszegi Zsolt, séf, Unilever Food Solutions
        • A régió hagyományos ételei, lehetséges új köntösökben / Csíki Sándor
        • Az egészségtudatos gasztronómiáról / Bezselics Ildikó szakíró, a Magok a konyhában című könyvsorozat szerzője

 

A szekció hallgatói utólag megkapják Bezselics Ildikó receptjeinek leírását, valamint egy egészségtudatos menüsor technológiai és alapanyag tudnivalóit

  • 3. WORKSHOP – BARISTÁK, FELSZOLGÁLÓK, PULTOSOK részére
    • témák: mindennapi italtrendek, kávék, italok, kiegészítők
    • moderátor: Petrezselyem Adrienn, az MNGSZ titkára
      • Mindennapi italtrendek kávéról / Hajcsunk Tibor, az MNGSZ alelnöke
      • Egészségtudatos kávéházi sütemények / Bezselics Ildikó szakíró, a Magok a konyhában című könyvsorozat szerzője
      • Hitek és tévhitek az italok szervírozásáról: borok, sörök, pezsgők és párlatok / Molnár Andor szakmai tanácsadó, a Royal Cognac kereskedelmi vezetője

15.00 Rendezvény vége, good bye csomagok átadása a résztvevőknek.

  • Kávé és aprósütemény kínálás a rendezvény ideje alatt
  • A helyszínen szakmai partnereink kiállítása egész nap, folyamatosan

Találkozzunk jövőre is!