< Tekintse meg Tavaszi ajánlatainkat > részletek »

Hírek, érdekességek

MSZÉSZ - őszi Budapesti régióülés

2021 október 11

Az MSZÉSZ őszi régióülés sorozatának harmadik állomása a budapesti Mercure Budapest Castle Hill szálloda volt 2021. október 7-én.
A rendezvényen több mint 70 fővárosi tagszálloda és több mint 40 társult tag vett részt.

220.jpg

A Magyar Turisztikai Ügynökség képviseletében Könnyid László tartott prezentációt, aki kiemelte, hogy 2021 nyarán már 40-60% közötti foglaltságról számolhattak be a fővárosi szállodák, s hogy a fővárosban szeptemberben realizált 11,3 milliárd forintos szálláshely bevételnek több mint 80 százalékát szállodákban költötték el a vendégek, ez az összeg négyszerese a tavaly szeptemberinek.

 

Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója elmondta, hogy sikerrel zajlott a Budapesti Őszi Fesztivál, s már tervezik a karácsonyi vásárt és a tavaszi fesztivált is.

 

Baldauf Csaba elnöki beszámolójában felhívta a figyelmet néhány fontos jogszabályi változásra is, többek között arra, hogy 2022. január 1-jéig könnyítést kapnak a szálláshelyek a VIZA-rendszer kapcsán, valamint kitért az NTAK rendszerére is.
Beszámolt arról is, hogy a turizmus-vendéglátás szakirányokra 25 százalékkal kevesebben felvételiztek a felsőfokú képzésben, mint a korábbi években.

 

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője a 2021-es légiutas-forgalmi adatokról, a járatok újraindulásának üteméről és a reptér fejlesztéseiről számolt be.

 

Horváth Anikó, a Booking.com account managere a foglalási oldal újdonságairól tartott előadást. Adataik azt mutatják, hogy a magyarok is egyre inkább elkezdték használni a Bookingot.

 

Jávorka Zsombor szállodaigazgató pedig bemutatta Budapest első Accor combo szállodáját, az Ibis Mercure Castle Hill szállodát.

 

A budapesti régióülés egy angol nyelvű kerekasztal-beszélgetéssel fejeződött be, amelyen Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója, az Accor szállodalánc két képviselője, Stephen Hadley (Vice President Eastern Europe) és Komlósi Gabriella (Director Talent & Culture Eastern Europe), valamint Kerek Péter, az Accent Hotels ügyvezető-helyettese a munkaerőhelyzet kihívásairól beszélgetett Nagy-Szász István, a CPI Hotels Hungary general managerének moderálásával.

Részletes beszámoló: www.turizmus.com

(forrás:https://www.hah.hu/)