< Tekintse meg Tavaszi ajánlatainkat > részletek »

Hírek, érdekességek

Kékfrankos MOST! Borkóstoló 2015

2015 április 29

Idén második alkalommal került megrendezésre a Kékfrankos MOST! Borkóstoló. 

Az egész hónapon át tartó Kékfrankos Most! rendezvénysorozat központi kóstolóját szombaton tartották a Sofitel Budapest termeiben. Kékfrankosokkal, illetve a fajtán alapuló házasításokkal várta az érdeklődőket többek között az Ax Borászat (Kéthely), a Bock Pince (Villány), Bott Frigyes (Muzsla, Felvidék), a Bukolyi Családi Birtok (Eger), a Dénes Hegybirtok (Somló), Dúzsi Tamás Pincéje (Szekszárd), az Esterházy Weingut (Burgenland), a Garger Pince (Sopron), a Heimann Családi Birtok (Szekszárd), Karner Gábor kézműves borászata (Mátra), a Kobal Family Wines (Szlovénia), a Konyári Pincészet (Dél-Balaton), a Kovács Nimród Winery (Eger), a Ruppert Pince (Villány), a Takler Pince (Szekszárd), a Taschner Borház (Sopron) és a Weingut Ernst Triebaumer (Burgenland).

 Az Assur Kft. 3 hűtővel támogatta a rendezvény mesterkurzusain kóstoltatott borok megfelelő tárolását. Emellett egy pultra helyezhető hűtővel, és egy szivartárolóval várta a standhoz látogató borkedvelőket.

WKb 4212, 427 literes borklíma, 6 hőmérsékleti zónával,

WKt 4552, 478 literes borklíma,

WKb 1812, 151 literes borklíma,

WKes 653, 56 literes pultra helyezhető borklíma,

ZKes 453, 43 literes pultra helyezhető szivartároló szekrény.

56.jpg

kékfrankos a szőlőfélék családjába, a bortermő szőlőkhöz tartozó szőlőfajta, melyből tipikusan savhangsúlyos, gyümölcsös, fűszeres karakterű száraz vörösborokat készítenek. 

A kékfrankos általános Közép-Európában, beleértve Ausztriát és Németországot is. Magyarország számos borvidékén termesztik, többek közt Sopronban, Villányban, Hajóson, Szekszárdon és Egerben. Az öt borvidék kékfrankos borai eltérő jellegűek.

A Borászportál és a Winelovers következő nagy rendezvénye a Nagy Pezsgő Kóstoló lesz, 2015. június 20-án a Corinthia Hotel Budapestben.

 

További Képek: Winelovers facebook