A Corinthia Hotel Budapest adott otthont a március 28-án megrendezett Tokaj Grand 2015 - Nagy Tokaji Kóstolónak.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által kiírt "Év Szállodája 2014" pályázat ötcsillagos kategóriában győztes szállodában több mint 70 borászat, 20 gasztronómiai és egyéb kiállító vett részt, köztük cégünk is, aki 3 borhűtővel egy több zónás bortemperálóval (WTb 4212), egy 478 literes borklímával (WKt 4552) és egy 151 literes borklímával (WKb 1812) biztosította a mesterkurzusokon kínált borok megfelelő hőmérsékleten történő tárolását.
Tokaj nemzetközileg a legismertebb, hazánkban pedig az egyik legkedveltebb borvidékünk. Egyediségét természeti adottságai, szőlőfajtái, aszú bora, illetve hagyományai adják, és a tényezők nyújtanak lehetőséget a prémium státusz eléréséhez. A kóstoló vendégei a borkóstolón felül összesen nyolc mesterkurzuson mélyedhettek el jobban a hegyaljai borok világában.
MESTERKURZUSOK:
A száraz tokaji borok és nemzetközi vetélytársaik
12:30-14:00
Itthon egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a furmintból és a hárslevelűből készített száraz tokaji borok. Igaz ez a fiatalon fogyasztásra szánt, könnyed tételekre, de még inkább a hosszabb érlelésnek alávetett, sokszor dűlőszelektált borokra.
Mádi Kör Válogatás
16:00-17:30
Disznókő 5 Puttonyos Tokaji Aszú vertikális kóstoló
18:30-20:00
Szepsy mesterkurzus
15:30-17:00
Tokaj Kereskedőház mesterkurzus
18:30-20:00
Bor, mámor... Bénye
14:00-15:30
Sokaktól lehet hallani, ha csak egyetlen boros fesztiválon vesznek részt a nyár folyamán, akkor az a Bor, mámor… Bénye. Ez az immár hetedik éve megrendezésre kerül több napos program sokban hozzájárult ahhoz, hogy nemcsak a település borász közösségét, hanem annak rajongótáborát is gyarapítsa.
Tokaji Ősz
16:00-17:30
A Tokaji Őszt különösen jelentőssé teszi programként az, hogy azt az igényes vendégkört szólítja meg, amelybe a prémium szegmensbe sorolható tokaji borok vásárlói is tartoznak. Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő esemény mesterkurzusán nemcsak a 2015-ös programról tudhatnak meg többet a résztvevők, hanem egy tematikus borsort is végigkóstolhatnak.
Mindszent Havi Mulatság
18:00-19:30
Az esemény koncepciójáról Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis borásza mesélt, aki magával hozta helybeli kollégái borait is.
2015. április 25-én lesz a következő borkóstoló Kékfrankos MOST!, melyen szintén ott leszünk!