Idén első alkalommal rendezték meg a négy állomásos gasztronómiai road showt, melyet étterem Tulajdonosok, éttermi Vezetők, Séfek, Baristák és Felszolgálók részére tartottak a Vendéglátás Magazin és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében. A rendezvény egyik szakmai Partnere cégünk, az Assur Kft. volt.
Az alábbi programokkal fogadták az érdeklődőket:
10.00-12.00 Plenáris előadások
- Köszöntők
- Csíki Sándor szakmai tanácsadó, foodandwine blog tulajdonosának előadása az adott régiónak megfelelő magyar konyha hagyományairól és megújulási lehetőségeiről, a modern technológiák bemutatásával
- Munkaerő piaci problémák és a szakoktatásban történő változások / Böröcz Lajos, főtitkár, VIMOSZ (Lajosmizsén és Veszprémben), Bándoli Attila, vendéglátásért felelős alelnök, VIMOSZ (Baktalórántházán és Hévízen)
- A helyi NAV/VPOP képviselőjének előadása a leggyakoribb helyi hibákról, a szabályoknak megfelelő üzletvezetésről / Soltész József (Baktalórántháza), Gombár Gábor, megyei parancsnok ( Lajosmizse), Hévízen és Veszprémben még felkérés alatt
12.00-13.00 Ebéd - Várszegi Zsoltnak, az Unilever Food Solutions vezető séfjének és a helyszín séfjének közös bemutatásával
13.00-15.00 Workshopok
Interaktív előadások, bemutatók, kötetlen beszélgetések
- 1. WORKSHOP – ÉTTERMI VEZETŐK, TULAJDONOSOK részére
- témák: az üzemeltetést segítő új technikai eszközök, költséghatékonyság, pályázatírás, éttermi szoftverek
- moderátor: Szikora Katalin, a Vendéglátás Magazin lapigazgatója
- Költséghatékonyság a vendéglátásban / Hatvani Orsolya, marketing, Unilever Food Solutions
- Mobil a pincér? Mobilalkalmazások a vendéglátás szolgálatában / Szomor Miklós, értékesítési és marketing manager,Flexys
- Hogyan takarítsunk meg pénzt a konyhában / Gál Sándor, Assur Kft.
- A legújabb kor üzemeltetési kihívásairól és speciális hatékonyságnövelő eljárásokról. Korszerű megoldások a pályázatoktól a virtuális piacig / Kiss Krisztián, AQUA-Gasztro Stúdió tulajdonosa
- 2. WORKSHOP – SÉFEK részére
- témák: új alapanyagok, technológiák, allergének, tradicionális ételek modern köntösben
- moderátor: Horváth Ágnes, a Vendéglátás Magazin főszerkesztője
- Tradicionális ételek modern köntösben – új technológiák / Várszegi Zsolt, séf, Unilever Food Solutions
- A régió hagyományos ételei, lehetséges új köntösökben / Csíki Sándor
- Az egészségtudatos gasztronómiáról / Bezselics Ildikó szakíró, a Magok a konyhában című könyvsorozat szerzője
A szekció hallgatói utólag megkapják Bezselics Ildikó receptjeinek leírását, valamint egy egészségtudatos menüsor technológiai és alapanyag tudnivalóit
- 3. WORKSHOP – BARISTÁK, FELSZOLGÁLÓK, PULTOSOK részére
- témák: mindennapi italtrendek, kávék, italok, kiegészítők
- moderátor: Petrezselyem Adrienn, az MNGSZ titkára
- Mindennapi italtrendek kávéról / Hajcsunk Tibor, az MNGSZ alelnöke
- Egészségtudatos kávéházi sütemények / Bezselics Ildikó szakíró, a Magok a konyhában című könyvsorozat szerzője
- Hitek és tévhitek az italok szervírozásáról: borok, sörök, pezsgők és párlatok / Molnár Andor szakmai tanácsadó, a Royal Cognac kereskedelmi vezetője
15.00 Rendezvény vége, good bye csomagok átadása a résztvevőknek.
- Kávé és aprósütemény kínálás a rendezvény ideje alatt
- A helyszínen szakmai partnereink kiállítása egész nap, folyamatosan
Találkozzunk jövőre is!