< Tekintse meg Tavaszi ajánlatainkat > részletek »

Hírek, érdekességek

Olaszrizling október 2016

2016 október 13

Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen ez a legnagyobb területen termesztett fehérszőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható! Az Olaszrizling október célja volt, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a nem mindennapi fajtára. A mesterkurzusokon kóstoltatott borok tárolásáról cégünk gondoskodott.

135.jpg

 

Idén október 8-án, több mint 80 borászat mutatta be olaszrizlingjeit, olaszrizling alapú házasításait és rajnai rizlingjeit a Corinthia Hotelben.

 

136.jpg

 

Mesterkurzusok

Rizling Vlassky, welschriesing és grasevina - Határon túli olaszrizling mesterkurzus

Előadó: Káli Ildikó (Boroktató, sommelier, borszakíró)

Rizling Vlassky, welschriesing és grasevina – megannyi elnevezés, melyek mindegyike az olaszrizling szőlőfajtát rejti Magyarország szomszédos országainak borvidékeiről. Ausztria, Szlovákia, Horvátország különböző területei, más-más terroir, melyekben az olaszrizling egészen új dimenzója jelenik meg.

Borsor:

  • Prisckler Welschriesling 2015
  • Tement Welschriesling 2014
  • Bott Frigyes Olaszrizling 2015
  • Mátyás András Olaszrizling 2015
  • HR Winery Rizling Vlassky 2015
  • HR Winery Rizling Vlassky 2012
  • Strekov 1075 Nigori Olaszrizling 2014
  • Vina Kalazic Grasevina 2013

 

Volcanic Olaszrizling from the view of a foreigner

Előadó: Robert Smyth (nemzetközi borakadémikus, borszakíró)

Borsor:

  • Molnár es Fiai Olaszrizling 2015 (Mátra)
  • Káli Kövek Rezeda 2015 (Balaton-felvidék)
  • Gilvesy Bohém 2015 (Badacsony)
  • Laposa 4hegy Olaszrizling 2015 (Badacsony)
  • Szászi Szent György-hegyi Olaszrizling 2015  (Badacsony)
  • Villa Tolnay Olaszrizling 2015 (Badacsony)
  • Györgykovács Imre Olaszrizling 2015 (Somló)
  • Kreinbacher Szőlőbirtok Aranyhegy Olaszrizling 2008 (Somló)

 

Modern kihívások – A gyümölcsösség megőrzése a borokban

Előadó: Szendei Gergő (borász, MTKI szaktanácsadó)

Szendei Gergő borász, megjárta az Újvilágot, Kaliforniában és Új-Zélandon is többször szüretelt. Előadásán a hagyományos borkészítési metódusból kiindulva technológiai ismereteket szerezhetnek a hallgatók - a mesterkurzus mégsem csak szakembereknek szól, hanem mindenkinek, akit érdekel a gyümölcsösség technológiai kialakítása és megőrzése egy-egy borban. A kóstolás során a hallgatók a primőr aromák és a képződött aromák közötti különbségre is ráérezhetnek. A borsort az előadó több európai országból és Magyarországról válogatja össze. 

 

A bordói vörösek legnagyobb kóstolója, ahol több, mint 150-féle nagy vörösbort kóstolhatnak a vendégek. A Bordó Blend Nagy Bordói Kóstolón a cabernet sauvignon, a cabernet franc, valamint a merlot, és ezek házasításai állnak majd a középpontban.

Időpont: 2016.november 26.
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest
További információ: www.bordoinovember.hu

 

Képek: winelovers.hu facebook oldala