< Tekintse meg Tavaszi ajánlatainkat > részletek »

Hírek, érdekességek

SIRHA 2016

2016 május 19

Sirha Budapest 2016 kiemelkedő sikerrel párosította a világszínvonalú programokat az átfogó nemzetközi kínálattal. A magas minőségű szakkiállítás több mint 20.000 szakmai látogatót és 400 kiállítót vonzott a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba.

102.jpg

Olvassa el az összefoglalót!

Sirha Budapest, a prémium nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás a várakozásokat felülmúlva zárta be kapuit!

400 kiállító 19 országból

A Sirha Budapest kiállítás célja volt, hogy átfogó kínálatot nyújtson az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar képviselői számára.
A kiállítás három napja alatt a szakmai látogatók egy igazán egyedi rendezvényen találhattak meg mindent, ami a saját üzleti vállalkozásukhoz szükséges. 400 kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait az élelmiszerektől és italoktól kezdve a terítékeken, dekorációkon és higiéniai termékeken át a hotelek, éttermek és csomagolóipari cégek kínálatáig.

A kiállításon a látogatóknak lehetőségük nyílt hazai termékek kóstolására is a külön erre kialakított területen, hogy felfedezhessék a kistermelők egyedi termékeinek lenyűgöző ízeit.

 

20.000 szakmai kiállító a rendezvényen

A Sirha Budapest kiállítás több mint 20.000 szakmai látogatót vonzott a vendégládás és élelmiszeripar területéről. A látogatók 24%-a étterem és vendéglátóiparból, 16%-a élelmiszeriparból, 15%-a sütő-, illetve cukrásziparból, 14%-a kereskedelemből, 10%-a szállodaiparból és 8% szolgáltatóiparból érkezett. De még ennél is fontosabb, hogy a látogatók 38%-a tulajdonos vagy cégvezető, 23%-a értékesítő és beszerző, 12%-a, pedig séf, cukrász és pék.

 

Hihetetlen programkínálat számtalan versennyel és bemutatóval

A Sirha alapötlete, hogy kombinálja a szakmai kiállítást a versenyekkel és bemutatókkal, melyek hozzájárulnak a kiállítás sajátos üzleti hangulatához.

 

Bocuse d’Or európai döntő, a szakácsversenyek olimpiája

Május 10 és 11 között a kiállítás látta vendégül a Bocuse d’Or európai döntőjét, a híres nemzetközi szakácsversenyt, melynek nézői Európa 20 legjobb szakácsának megmérettetését követhették figyelemmel.
A világhíres séfek; Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or európai döntőjének elnöke, Serge Vieira, a zsűri elnöke, Rasmus Kofoed, tiszteletbeli elnöke a verseny során Széll Tamás munkáját értékelte Európa legjobbjának! A nagy tekintélyű zsűri összesen 11 csapatot választott ki, akik képviselhetik országukat a lyon-i világbajnokságon 2017 januárjában.

 

Versenyek, bemutatók és konferenciák a kiállítás minden területéről.

A Kolonics Zoltán által második alkalommal szervezett Sirha Budapest Desszert Versenyen négy különböző kétfős csapat vett részt, akiknek egy-egy gyümölcstortát, csokoládés tányérdesszertet és artisztikát kellett bemutatniuk. A verseny Korponai Péter (Desszert.Neked) és Mártha Róbert (Costes) csapata nyerte, de a Legjobb Tányérdesszertért és Legjobb Artisztikáért járó díjat Nagy Anna (Salon Restaurant Budapest) és Berta Gréta (Kempinski Hotel Corvinus Budapest), második helyen végző csapata vihette haza.

A kiállításon megrendezett Magyar Barista Bajnokságon dőlt el, hogy Brewers Cup kategóriában Schreiber Nikolett, Barista kategóriában, pedig Deák József képviselheti majd hazánkat a dublini Barista Világbajnokságon.

A pékipar szintén előtérbe került a rendezvény három napja alatt, hiszen a Kreativ Pékfórumon bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, interaktív előadások várták a látogatókat olyan témákkal, mint a technológiai újdonságok, kreatív alapanyagok, továbbképzési lehetőségek és fejlődési pontok a szakmán belül.

A Konferencia teremben kerekasztal-beszélgetések zajlottak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének szakembereivel olyan témákban, mint a mai gasztronómiai trendek, vezetői szemléletek, a Michelin csillag hasznossága vagy az étlapkészítés. A közétkeztetés kérdése is része volt a konferenciaprogramnak az az ÉLOSZ által szervezett Élelmezésvezetők Napján.

A Future Store standon a látogatók felfedezhették a kereskedelemben használt legújabb technológiákat és termékeket, hogy ezeket később sikerrel hasznosíthassák saját üzletük fejlesztésében.

 

Trendek és innovációk

A Sirha kiállítás szellemiségének megfelelően a Sirha Budapest is több jövőbemutató trendet és termék innovációt mutatott be a szakmai közönségnek.

World Cuisine Summit
Frédéric Loeb, az elismert francia jövőkutató mutatta be a vendéglátóipar globális trendjeit a hazai trendekre fókuszálva, majd vitafórumot tartott a legismertebb magyar véleményformálókkal a napi üzleti tevékenységük során szerzett tapasztalataikról.

A Sirha Budapest a Trade Magazinnal közösen második alkalommal hirdette meg Innovációs Termékversenyét, melyen nagydíjat kapott a Sága Foods Zrt. csomagolóipar és logisztika kategóriában, az eisberg Hungary Kft. élelmiszer és ital kategóriában, az m-GEL Hungary Kft. sütőipari-, és cukrászati termékek kategóriában, a Kaba Zrt. szállodaipari termékek, bútorok, dekoráció, teríték kategóriában, a JRK Waste Management Hungary Kft. technológiák kategóriában.

 

Networking lehetőségek

És végül, de nem utolsó sorban a Sirha Budapest lehetőséget biztosított az élelmiszeripar, pékipar, cukrászipar valamint a HoReCa szektor valamennyi képviselője számára, hogy az Enterprise Europe Network által szervezett üzletember-találkozón személyes megbeszéléseket bonyolítsanak le az iparági szereplőkkel, hogy bővíthessék beszállítói és vevőköreiket illetve új üzleti együttműködéseket kezdeményezhessenek. A találkozóra összesen 112 résztvevő regisztrált előzetesen 10 különböző országból, akik összesen 141 találkozón vettek részt.
Az üzletember találkozó mellett a Sirha Budapest hosted buyer programot is indított.

 

SIRHA BUDAPEST SZÁMAI

  • 400 kiállító
  • 20.093 szakmai látogató
  • 4 nagy verseny – Bocuse d’Or európai döntő, Magyar Barista Bajnokság, Sirha Budapest Desszert Verseny, Innovációs Termékverseny
  • 20 résztvevő ország a versenyeken

forrás: http://sirha-budapest.com/hu/sirha-budapest-2016-osszefoglalo