< Tekintse meg Tavaszi ajánlatainkat > részletek »

Hírek, érdekességek

Szemészeti klinika exkluzív környezetben

2014 december 12

Újabb szolgáltatással bővül az alsópetényi Prónay-kastély turisztikai kínálata

 

A különleges fejlesztéseknek a Nógrád megyei Alsópetény település biztosít helyszínt.  A Budapesttől mindössze 40 km-re fekvő, sokszor a Cserhát kis Svájcaként emlegetett meseszép falu a dél-cserháti dombok lankái közt meghúzódva terül el, főutcáján található az 1750 körül épült, barokk Prónay-kastély. A teljes körűen felújított műemlék-együttes esküvők és családi, baráti események illetve konferenciák, szakmai és kulturális rendezvények helyszíneként a régmúltat idéző, békebeli hangulattal nyitotta meg kapuit a vendégek előtt 2012-ben.

Az idei évben megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően újabb elemekkel bővült a kastély szolgáltatásainak listája:

A parkhoz csatlakozó új, modern épületegyüttes egy 300 nm-es konferencia- és rendezvénytermet foglal magába, így a több mint száz fős rendezvények számára is megfelelő helyszínt tud biztosítani a kastély. Ebben az új épületben kapott helyet az uniós támogatással megvalósult Alsópetényi Lézer Szemklinika is, melyet a legmodernebb technológiai megoldást kínáló berendezésekkel (ún. IntraLasik) szereltek fel.

 

 43.jpg

 

2014 | 12 | 05.

P92 IT Solutions Kft.

Prónay-kastély

 

Sajtóközlemény             

 

LÉZERSZEMÉSZETI KLINIKA KIALAKÍTÁSA AZ ALSÓPETÉNYI PRÓNAY-KASTÉLYBAN

 

A P92 IT Solutions Kft. az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett ÉMOP-2.1.1/E-12-2012 jelű „Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban” c. pályázaton 745.583.510 Ft támogatásban részesült, amelyet az Európai Unió és a Magyar Állam biztosított. A projekt során szállásférőhely-kapacitásbővítéssel egybekötött egészségügyi turisztikai szolgáltatások fejlesztése történt. Az új szállodai szobák kialakítása mellett egy lézerszemészeti klinika felépítésére is sor került.

 

A P92 IT Solutions Kft. sajtótájékoztatót tartott, amelynek apropója az Új Széchenyi Terv keretében nyertes pályázatuk, a Prónay-kastély egészségturisztikai fejlesztésének lezárása és az új szemészeti klinika ünnepélyes átadása volt. Dr. Molnár József tulajdonos-ügyvezető úr ismertette a megvalósult fejlesztéseket és bemutatásra kerültek a modern lézerberendezések is.

 

Elmondta, hogy a megvalósult fejlesztések a már korábban meglévő panzióépület kapacitásbővítéseként létrehozott, azzal funkcionálisan szerves egységet alkotó új épületben kerültek kialakításra. A földszinten a lézeres szemészeti klinika, míg az emeleten 14 szállodai szoba kapott helyet 4*-os minőségben.

 

A létrehozott szolgáltatás világszínvonalú, innovatív elemekre épül. Az ún. femtoszekundumos szemészeti technológia a ma ismert leghatásosabb és legkíméletesebb módszer, amely mind a bel-, mind a külföldi betegek számára magas szintű, prémium kategóriás refraktív műtéti eljárást kínál. A klinikát a legmodernebb technológiai megoldást jelentő berendezésekkel szerelték fel, a készülékek, az alkalmazott lézerberendezések világszinten is csúcstechnikát jelentenek.

 

Tervezett kezelések:

 

Femtoszekundumos látásjavító lézeres szemműtétek: az alapkezelés mellett, speciális személyre szabott kezelés; akár az időskori un. Presbyopia korrigálására.

 

Szürkehályog műtétek: a legmodernebb orvosi eszközök használatával és kiváló szakemberek közreműködésével végzett szemészeti beavatkozások pihentető környezetben

 

A sajtótájékoztatón Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Balla Mihály országgyűlési képviselő és M. Máthé Kinga a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója is felszólalt és hangsúlyozták aNógrád megye fejlesztési stratégiájához jól illeszkedő projekt fontosságát valamint aktualitását.

 

 44.jpg

 

 

Gratulálunk és sok sikert kívánunk!

 

Büszkék vagyunk, hogy rész vehettünk a munkában!

 

Az ASSUR Csapata