< Tekintse meg Tavaszi ajánlatainkat > részletek »

Hírek, érdekességek

300 milliárd forint vidéki szállásfejlesztésre

2017 július 05

Magyarország eddigi legnagyobb szállásfejlesztési támogatási konstrukcióját jelentették be július 3-án, Budapesten, amelynek keretén belül az összes hazai vidéki szálláshely megújulhat.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezetője bejelentette, hogy szeptember 1-től elindítják a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programot, amelynek keretén belül vissza nem térítendő forrásokra épülő Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukcióra lehet majd benyújtani a támogatási igényeket. A programnak köszönhetően az összes hazai vidéki szálláshely megújulhat a következő években.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségétől (MSZÉSZ) Könnyid László elnök volt jelen a tájékoztatón, aki elmondta, az MSZÉSZ üdvözli és partnerként támogatja, hogy az MTÜ elindítja szálláshely-fejlesztéseket támogató programját, amivel végre elkezdődhetnek vidéken a pénzügyi-gazdasági válság miatt elhalasztott karbantartások, korszerűsítések, minőségjavító fejlesztések. Az átgondolt fejlesztések eredményként a magyar szállodák az egyre magasabb hazai vendégigények teljesítése mellett egy intenzív nemzetközi piaci környezetben is sikeresebben képesek megállni a helyüket. A támogatás felhasználásával a szálláshelyek sikeresen teljesíthetik egyúttal a Hotelstars Union (HU) minősítési rendszer előírásait is, amelyen belül egyébként ma hazai szálláshelyek 60 százaléka minősítette magát.

 

Részletek: http://turizmusonline.hu/


(forrás: Turizmus Online)